MOĆ PRIRODE: Čudotvorne Šitaki glijive leče neizlečivo

0
154
Ove pečurke su jedinstvene na svetu! Njihova moć je beskrajna jer zaista pomažu kada klasična medicina okrene glavu i ne daje više šanse niti 1% za spas bilo čijeg života.
Šitaki gljive pomažu u lečenju raka, leukemije, astme i infekcija. Zbog svog blagotvornog dejstva na zdravlje čoveka upotrebljavaju se već hiljade godina. Zahvaljujući polisaharidu lentinanu koji stimuliše i jača imunološki sistem, imaju snažno antitumorsko dejstvo.Lentinan aktivira makrofage i  T- limfocite koji se usmeravaju ka tumoru i počinju da proizvode perforin-jednu od najvažnijih materija za zaštitu od onkogenih ćelija.
Druga unikatna grupa materija koji šitake sadrže jesu takozvani fitoncidi gljive isparljiva jedinjenja koja uništavaju viruse, uključujući i HIV,uzročnik side.Lekovitost šitakeS aspekta delovanja na faktore ćelijskog i humoralnog imuniteta, šitake gljiva je uspešan imunomodulator.
Posebno je efikasna u slučaju autoimunih oboljenja. Veliki broj  istraživanja izvršenih u poslednjih deset godina potvrđuju jedinstven sastav šitake u koji, između ostalog, ulazi i eritadenin. Ova supstanca čije je najpoznatije dejstvo- snižavanje nivoa lošeg holesterola.Istraživanja otkrivaju i da su šitake bogat izvor antioksidanata L-ergotioneina, čiji  je udeo u ovoj gljivi čak 40 puta veći nego u pšeničnoj klici gde se smatralo da ga najviše ima. Ova supstanca uspešno smanjuje pritisak, sprečava stvaranje tromba, ima protivbakterijsko delovanje, deluje protivupalno, smanjuje šećer u krvi dijabetičara. Efikasno ublažava tegobe izazvane multipleks sklerozom, štiti jetru i pomaže u slučaju psiho-neuroloških oboljenjaZahvaljujući bogatom sadržaju polisaharida, ova pečurka odlična je terapija i protiv najtežih bolesti. Sprečava razvoj kancera dojki,tumor na plućima, tumor prostate,sprečava napredovanje leukemije,zaustavlja širenje gangrene, redukuje nivo holesterola i rešava probleme sa infekcijama.
I.R.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Molimo vas da unesete svoje ime