Entoni Džošua u Kardifu odbranio titulu u boksu: Takama namučio prvaka sveta! VIDEO!

0
89
Entoni i dalje prvak sveta u boksu

Veoma malo je trebalo pa da ovozemaljska kugla dobije novog šampiona u boksu…Britanski bokser odbranio je teže nego što je očekivao titulu prvaka sveta u teškoj kategoriji i zadržao pojaseve u verzijama IBF, VBA i IBO 

ENTONI Džošua odbranio je teže nego što je očekivao titulu prvaka sveta u teškoj kategoriji i zadržao pojaseve u verzijama IBF, VBA i IBO. Britanac je pred 78.000 gledaca na stadionu “Milenijum” u Kardifu tehničkim nokautom u 10. rundi savladao Francuza kamerunskog porekla Karlosa Takamu. Takam dobio priliku da se bori za titulu, jer je prvi na listi izazivača Bugarin Kurbat Pulev, otkazao zbog povrede ramena.

Sada malo detaljnije:

Džošua je dominirao od početka do kraja i zadao niz žestokih udaraca rivalu. U četvrtoj rundi ga je oborio, a Takam je odolijevao do desete runde, kada je glavni sudija prekinuo borbu. Džošua je tako upisao 20. pobjedu u profi-ringu, a svaku borbu dobio je prekidom.

Za navijače je odluka sudije da prekine borbu bila sumnjiva, jer, prema njihovom mišljenju, Džošua nije bio ni blizu da obori protivnika. Delovao je kao da je arbitar jedva čekao da Britanac, posle nekoliko krošea, pogodi Francuza u glavu kako bi podigao ruku šampionu iz Votforda.Džošua je tako i 20. meč u karijeri okončao nokautom. Karlos Takam je pokazao veliku izdržljivost i teško se pomirio sa porazom. To, ipak, nije uzbudilo Džošuu, koji je posle meča rekao:- Bila je ovo dobra borba dok je sudija nije prekinuo. Prema Takamu osećam veliko poštovanje. Već sam rekao da me ne zanima šta rade sudije, jer to nije moj posao. Moje je samo da brinem o protivniku.

Britanac je naglasio da je Takam bio veoma tvrd orah:

– Dugo sam pokušavao da ga slomim, dok sudija nije prekinuo meč. Zar ljudi hoće da ga vide onesvešćenog na podu. Ako je tako, razumem njihovo negodovanje. Ali pobeda je pobeda.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Molimo vas da unesete svoje ime