OPREZNO SA HRANOM:  Kombinacija nekih namirnica je opasna

0
87
Oprezno sa hranom
Često ne obraćamo pažnju ili jednostavno ne mislimo da između namirnica koje unosimo ne postoji hemijska reakcija!Na primer ako uzmemo kašičicu soli i sipamo na tu so kašičicu sirćeta bilo kakvog tipa, doći će do tako burne reakcije, da je to neshvatljivo dok se sami ne uverite, zamislite da se to dešava u vašem želudcu, zar to ne bi bilo opasno!???

Na primer kombinacije nekih namirnica u salatama jednostavno ne mogu da idu zajedno, a evo i zbog čega.Svako povrće po Ajurvedi ima različito vreme probavljivosti i zato je neophodno da znamo vreme varenja povrća pre nego što ga kombinujemo sa drugim povrćem ili namirnicom. Često loše kombinacije povrća mogu dovesti do nadimanja, bola u stomaku, kao problema i crevima.

Slično se dešava i kod voća, zato budite maksimalno oprezni! Pokušajte da izbegavate ove kombinacije namirnica.

1. Krastavac i paradajz – ove dve namirnice ne bi trebalo da konzumirate zajedno. Kada su u stomaku i proces fermentacije počne, kiselina je ta koja izaziva stomačne probleme.

2. Voće posle jela – voću je potrebno dosta vremena da se svari i ako ga jedete posle jela njegove kiseline mogu dovesti do nadimanja i digestivnih problema.

3. Povrće i sir – kombinacija koja će sigurno izazvati nadimanje.

4. Banane i mleko – mnogi obožavaju banana šejk, ne znajući da upravo ova kombinacija mnogo usporava varenje.

5. Dinja i lubenica – ove dve namirnice ne treba kombinovati ni sa jednom drugom namirnicom prilikom jela.

Izvor: ZONA SVETLOSTI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Molimo vas da unesete svoje ime