MOŽDA JE VAŠ MOBILNI TELEFON HAKOVAN? Ovo su signali da vam neko čita podatke! 

0
78
Ništa nije nemoguće, oprez ispred svega! Sve više ljudi veoma lako dolazi do špijunskih programa koji se veoma brzo instaliraju na mobilni telefon buduće žrtve, a zatim sledi moguća pljačka podataka od šifri za plaćanje putem interneta i još puno toga…

Ako mislite da je vaš mobilni telefon vaša privatna zona, moguće je da se varate. Dosad se pokazalo da ne postoji uređaj koji nije moguće hakovati.Hakovanje vaših podataka, a da vi to i ne primetite, moguće je izvesti na sledeće načine.

GOOGLE EARTH UVEO NOVU OPCIJU: Pomoću nje možete zaviriti ljudima u kuću! Ludilo! – Instaliranjem neke od špijunskih aplikacija. – Priključivanjem na neproverene Wi-Fi mreže, najčešće javne u kafićima, restoranima, hotelima i aerodromima. – SMS fisingom koji funkcioniše tako da vam stigne poruka s linkom. Klikom na link, instalira se zlonamerni program koji hakerima čini dostupnim sadržaj vašeg smartfona. – Punjenjem na nepoznatim mestima: putem USB-a se mogu preneti svi vaši podaci sa mobilnog.

Znakovi koji ukazuju na to da nešto nije u redu s vašim uređajem: – Mobilni se odjednom prazni mnogo brže nego inače. Iza ovoga može da stoji zaražena aplikacija koja se aktivirala.- Mobilni se pregreva iako ne telefonirate niti ga previše koristite. Ovo je još jedan znak da u pozadini radi nešto što ne znate.

– Mobilni se sam gasi i ponovo pokreće, bira brojeve ili aktivira aplikacije.- Ne možete da ugasite telefon. Umesto toga, pokreću se razne aplikacije, pojačava svetlina ekrana i slično.- Primetili ste čudne zvuke i buku u pozadini prilikom telefoniranja.- Na listi nedavnih poziva pojavili su se nepoznati brojevi. FOTO: PROFIMEDIA Kako se zaštititi? – Ukoliko ste primili poruku s linkom čiji puni URL ne možete da vidite, ne otvarajte je.- Ako punite mobilni na nepoznatom kompjuteru, zabranite mu pristup podacima.- Isključite automatsko priključivanje na bepslatan Wi-Fi i odaberite ga ručno.- Ne obavljajte online kupovinu ili novčane transakcije preko javne Wi-Fi mreže.- I naravno, zaključajte svoj pametni uređaj lozinkom.

I.R.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Molimo vas da unesete svoje ime