NEMA SPASA: Ovaj trik otključava svaki Android (VIDEO)

0
67
Android platforma krije grešku
Iz dana u dan svedoci smo da i skromniji hakeri mogu da naprave dosta problema bilo kome, dok su ovog puta u opasnosti vlasnici mobilnih telefona sa android sistemom ili platformom.

Sigurnosni propust koji je ugrozio na milione korisnika Androida, otkriven je u najnovijoj verziji ovog operativnog sistema. Naime, istraživači su utvrdili da kucanje dugačke reči u polje za lozinku na lokskrin-u dok je kamera aktivna, omogućava zaobilaženje šifre i otključavanje uređaja bez ikakvih problema.

Ukoliko neko pokuša da iskoristi ovu manu, ta osoba će automatski dobiti pristup svim ličnim fajlovima na telefonu, kao i mogućnost da instalira raznorazne malware.Ovaj propust otkrili su istraživači sa Univerziteta Teksas u Austinu, a on pogađa sve uređaje koji funkcionišu pod Android Lolipop 5.0, kao i novijim verzijama ovog operativnog sistema.
– Unošenjem dugačke string lozinke dok je otvorena aplikacija za kameru, napadač će moći da destabilizuje lokskrin koji će se zatvoriti sam od sebe, nakon čega će se pojaviti houmskrin, kao i kada se normalno otključa uređaj – istakao je Džon Gordon.
Gugl je još u junu obavešten o ovom propustu, ali je on tada označen kao greška niskog prioriteta. Internet gigant je sada izbacio popravku pod nazivom LMY48M za svoje Neksus uređaje, ali će ovaj apdejt morati da dođe i do ostalih telefona drugih proizvođača kako bi problem bio rešen.

Izvor: ZONA SVETLOSTI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Molimo vas da unesete svoje ime