Iranski general PRETI TRAMPU: “Sahranili smo mnoge poput njega”

U svetu je veoma složena situiacija! Ubrzano se razvijaju opasni događaji po celo čovečanstvo, da li je na pomolu novi treći svetski rat!?

Iranski general ODGOVARA: “Sahranili smo mnoge poput njega”!

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je juče da SAD neće potvrditi da se Iran pridržava nuklearnog sporazuma. Tramp, međutim, nije poništio sporazum kako je obećao u predizbornoj kampanji. On je pitanje tog sporazuma prepustio Kongresu i drugim stranama koje su potpisale dogovor s Iranom 2015. godine. Međutim, u svom govoru Tramp je osuo paljbu po Iranu, nazvavši režim te zemlje “fanatičnim” i “opasnim”, optuživši ga da finansira terorizam u svetu. Ubrzo je usledio oštar odgovor Teherana.

Donald Tramp odbio da ratifikuje sporazum sa Iranom, ali ga nije poništioKomandant iranske specijalne jedinice Kuds poručio je da su njegove snage “sahranile mnoge kao što je američki predsednik Donald Tramp”.On je zapretio da će optužbe američkog predsednika protiv Irana naštetiti samim SAD.
– Mi nismo zemlja koja raspiruje rat, ali vojna akcija protiv Irana bi na kraju rezultirala žaljenjem… Trampove pretnje protiv Irana naštetiće Americi. Mi smo sahranili mnoge kao što je Tramp i znamo kako da se borimo protiv Amerike”, javila je agencija Tasnim citirajući generala Ešmaila Ghanija, prenosi “Independent”.Iranska revolucionarna garda je najmoćnija bezbednosna organizacija Irana, javlja Independent i dodaje da ona drži kontrolu nad velikim delom ekonomije Irana a ima i značajan uticaj na politički sistem.
Tramp je ranije pozvao ceo svet da se pridruži SAD u zahtevu prema Vladi Irana da “prestane sa smrću i uništenjem”, javlja britanski list. Predsednik SAD je izjavio da je nuklearni sporazum sa Iranom “najgori dogovor” i najavio povlačenje iz tog sporazuma. Iako su ga stručnjaci upozorili da dogovor funkcioniše i da ga se sve strane pridržavaju, očekuje se da će istrajati u svojoj odluci.Predsednik iranskog Parlamenta Ali Larijani izjavio je da akcije SAD povodom nuklearnog sporazuma sa Iranom i politika sankcija toj državi mogu da dovedu do haosa u međunarodnim odnosima, a Kina je pozvala SAD da ostanu pri sporazumu, prenosi B92.

Hasan Rohani, predsednik Irana- Izgleda da su povukli određene poteze koji će na duži vremenski period dovesti do manjka reda u međunarodnoj areni. Dokaz toga su sankcije koje su uveli Iranu i Rusiji, kao i mere koje su nedavno preduzeli povodom nuklearnog sporazuma sa Iranom – rekao je Larijani na sastanku sa predsednikom donjeg doma ruske Dume Vjačeslavom Volodinom, prenosi TAS.Ukoliko SAD napuste takozvani Zajednički sveobuhvatni plan delovanja (JCPOA) o iranskom nuklearnom programu, ništa neće ostati od sporazuma, navodi agencija.- Verujemo da je sporazum važan kako bi osigurao međunarodni režim neproliferacije i regionalni mir i stabilnost. Nadamo se da će sve strane nastaviti da čuvaju i primenjuju ovaj sporazum – rekla je portparolka kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing na redovnom brifingu za novinare, prenosi AFP.Tramp bi zbog ovih PET STVARI mogao da dovede svet na IVICU SUKOBA.

Sve su bazirane na LAŽIMA! Američki predsednik Donald Tramp pauzirao je ratnu retoriku prema Severnoj Koreji, i okrenuo se drugoj meti: Iranu. Najavio je da će povući Ameriku iz istorijskog sporazuma o nuklearnom razoružanju koje su zemlje 5+1 (pet stalnih članica Saveta bezbednosti + Nemačka) potpisale sa Iranom.Pročitaj još:Agencija podseća da je kineski ministar spoljnih poslova Jang Jieči razgovarao telefonom i o nuklearnom pitanju Irana sa američkim kolegom Reksom Tilersonom.Jača strategijaKako je BBC prethodno izvestio, Donald Tramp planira da iznese jaču strategiju konfrontacije, navode zvaničnici.Ovaj potez, kako je navedeno, ne bi povukao SAD iz sporazuma već bi u narednih 60 dana od tog trenutka američki Kongres donosio odluku o tome da li će se povući tako što će ponovo uvesti sankcije Iranu.Tramp je u nekoliko navrata ovaj sporazum nazvao “katastrofalnim”, čak i “najgorim sporazumom u američkoj istoriji”, i pretio da ga neće ratifikovati. Za potpisivanje zajedničkog sveobuhvatnog akcionog plana (JCPOA), kako glasi zvanični naziv nuklearnog sporazuma sa Iranom, pregovaralo se punih 13 godina, da bi svoj pozitivni epilog razgovori konačno dobili na zalasku Obaminog mandata.

Reks Tilerson kako su naveli zvaničnici, državni sekretar SAD Reks Tilerson konsultovao se sa evropskim i kineskim kolegama, a BBC podseća da je Tramp bio pod pritiskom i u svojoj državi i u inostranstvu da ne odustane od sporazuma.U tom sporazumu sa šest svetskih sila, usvojenom 2015, Iran se složio da će zaustaviti svoj nuklearni program u zamenu za smanjenje sankcija.Američki kongres zahteva od predsednika SAD da na svakih 90 dana potvrdi da se Iran pridržava svog dela sporazuma i on je do sada to učinio dva puta.Spekulacije koje su se pojavile u medijima da bi Tramp mogao ovog puta da odbije da potvrdi pridržavanje Irana sporazumu izazvale su zabrinutost među američkim saveznicima…

I.R

Bez dlake

Related Posts

DOKLE ĆEMO DA TRPIMO OVO: Treba da prepolovimo broj poslanika, ukinemo velike premije sportistima i sulude penzije!(VIDEO)

Svaki dan smo izloženi glupostima iz skupštine koje ne moramo da trpimo više! Jednostavno narod određuje njih a ne oni nas, zato taj isti narod treba da ih unormalizuje i…

OGROMNE KAZNE: Roditelji, staratelji, pazite da dete ne baci petardu!

Novi koraci ka EU donose i nova pravila i zakone… Sa veoma skronim primanjima – malim platama i socijalnim davanjima, roditelji će morati da otvore sva, ne dva, nego četiri…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You Missed

“Izvor Nadanja: Pregled Top 5 Klinika za Matične Ćelije u Turskoj”

“Izvor Nadanja: Pregled Top 5 Klinika za Matične Ćelije u Turskoj”

“Deca Digitalnog Doba: Deset Džepova Punih Miliona”

“Deca Digitalnog Doba: Deset Džepova Punih Miliona”

“Digitalni Eldorado: Putovanje kroz Neistražene Dubine Internet Zarade”

“Digitalni Eldorado: Putovanje kroz Neistražene Dubine Internet Zarade”

“Ukusi Sveta: Upoznajte Deset Najboljih Kuvara koji Oduševljavaju Nepce!”

“Ukusi Sveta: Upoznajte Deset Najboljih Kuvara koji Oduševljavaju Nepce!”

“Revolucija pranja: Otkrivanje Deset Najtraženijih Veš Mašina na Svetskom Tržištu!”

“Revolucija pranja: Otkrivanje Deset Najtraženijih Veš Mašina na Svetskom Tržištu!”

“Ekskluzivno: U korak sa luksuzom – Pogled u svet deset najskupljih mobilnih telefona na planeti!”

“Ekskluzivno: U korak sa luksuzom – Pogled u svet deset najskupljih mobilnih telefona na planeti!”