IGRA SUDBINE: Zahvaljujući internetu do milionera!

0
95
Postao internet milioner i ostvario snove
Procenjuje se da Robert Herjavec poseduje bogatstvo od 200 miliona dolara zahvaljujući firmi koja se bavi sigurnošću na Internetu.Kada su sedamdesetih emigrirali iz Varaždina u Kanadu, roditelji Roberta Herjaveca poneli su samo jedan kofer vredan 20 dolara. Četiri decenije kasnije on živi holivudskim životom – rukovodi poslovnom imperijom, ima bogatstvo od 200 miliona dolara i živi na Beverli Hilsu.

Dok sedi u svom novom stanu vrednom tri miliona dolara i vrti oko prsta ključeve crvenog “ferarija”, Robert Herjavec (52) na prvi pogled deluje kao neko ko ne zna šta znači biti gladan. Međutim, ovaj uspešni biznismen i dalje se kao kroz maglu seća detinjstva provedenog u Hrvatskoj i selidbe u Kanadu.

“Napustili smo dom sa jednim koferom punim stvari i došli u stranu zemlju tragajući za boljim životom, iako niko od nas nije znao ni reč engleskog”, kaže Herjavec.Prema pisanju hrvatskih medija, njegova porodica je bila primorana da se odseli iz zemlje jer njegov otac nije mogao da se zaposli “zbog kritikovanja Titovog režima”.

Sreća se Herjavecu osmehnula nekoliko decenija kasnije, kada se javio na oglas kompanije IBM i ponudio da šest meseci radi besplatno. Istovremeno je konobarisao kako bi se prehranio i polako napredovao u svetu tehnologije. Pokrenuo je firmu “BRAK Sistems” i prodao je gigantu “AT&T” za 30 miliona dolara.

Danas je direktor “Herjavec grupe”, jednog od svetskih lidera na polju sigurnosti na internetu. Njegovo bogatstvo broji oko 200 miliona dolara, a osim stana u Kaliforniji, poseduje i vilu u Ontariju vrednu sedam i po miliona dolara.

Kažu da je to najskuplja kuća u celoj Kanadi. Ipak, da ni bogatima nije sve tako sjajno, i sam je dokazao. Hrvatski milioner je u vezi sa australijskom plesačicom Kim Džonson, koju je upoznao u rijalitiju “Ples sa zvezdama”. Zbog nje je ostavio suprugu Dajen Pleštinu, posle 14 godina braka. Zbog toga dve ćerke i sin nisu hteli da pričaju s njim, pa je čak pokušao i da se ubije. Izgleda da mu predstoji razvod u kome bi mogao da izgubi pola bogatstva.

Izvor: ZONA SVETLOSTI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Molimo vas da unesete svoje ime