PRIZNANJE KOSOVA POVLAČE GVAJANA I TRINIDAD I TOBAGO?!

0
154
Mnoge države povlače priznanje Kosov
Podrška Srbiji u Latinskoj Americi sve veća!Odluku Surinama da povuče priznavanje lažne države Kosovo mogle bi da slede i druge države na severoistoku Latinske Amerike, poput Gvajane, koja je pre četiri godine priznala Kosovo, ali i na Trinidad i Tobago, na koji se vrši snažan pritisak da stanu uz Prištinu. Na strani Beograda su i Oman, Centralnoafrička Republika, Nigerija, Uganda…Večernje.rs
Talas priznavanja nelegalno proglašene nezavisnosti južne srpske pokrajine ne samo da je zaustavljen, to su, u poslednje tri godine, ne računajući Surinam, učinile samo dve države, već bi sada mogao da uđe i u obrnuti proces.Od broja država koje priznaju ili ne priznaju Kosovo, važnije su garancije ruskog i kineskog veta da Priština neće dobiti stolicu u UNProfesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu Aleksandar Gajić kaže da je moguće povući priznanje državnosti, naročito ono koje je dato suprotno Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti, koja reguliše pitanje statusa KiM.

Ivica Dačić o novim povlačenjima priznanja Kosova

– KiM je prema međunarodnom pravu teritorija pod međunarodnom upravom koja se nalazi u sastavu Republike Srbije, pa su stoga sporna i sama priznanja. Akt Surinama je značajan za Srbiju i svakako će biti zapažen posebno među onim državama koje su priznale Kosovo.

I Pavle Jevremović, naš nekadašnji amabasador u UN, smatra da je potez Surinama ohrabrujući, ali i dodaje da je za Srbiju najvažnija podrška koju ima u Savetu bezbednosti:- Od broja država koje priznaju ili ne priznaju Kosovo, važnije su garancije ruskog i kineskog veta da Priština neće dobiti stolicu u UN.

IVICA DAČIĆ: Povlačenjem priznanja Kosova, Surinam pokazao da je moguće IĆI U OBRNUTOM SMERU! Prema evidenciji srpske strane, 107 država priznalo je Kosovo, dok Priština tvrdi da je taj broj za desetak veći. Iz MSP poručuju da su zvaničnici Omana, Centralnoafričke Republike, Nigerije, Ugande, Sao Toma i Principe u više navrata demantovali Prištinu koja tvrdi da su ove zemlje priznale Kosovo.

Rasadnik vrhunskih fudbalera Republike Surinam povukla je u ponedeljak odluku o priznavanju KiM kao nezavisne države, koja je bila na snazi od 8. jula 2016. Surinam je po površini duplo veći od Srbije i dugo je bio holandska kolonija. Neki od najpoznatijih fudbalera poput Edgara Davidsa, Klarensa Sedorfa, Patrika Klajverta, Ruda Gulita, Franka Rajkarda i Zvezdinog kapitena Mičela Donalda, poreklom su iz Surinama.

Izvor: ŠIPTARI U ŠOKU! PRIZNANJE KOSOVA POVLAČE GVAJANA I TRINIDAD I TOBAGO?! Podrška Srbiji u Latinskoj Americi sve veća! – Informer

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Molimo vas da unesete svoje ime