HRANOM DO ISCELJENJA: Neka hrana postane Vaš eliksir lepote!(VIDEO)

Neka hrana postane Vaš eliksir lepote!   U našem okruženju nalaze se namirnice za koje stručnjaci kažu da su pravi “eliksir lepote”. A to su: razno voće i povrće (paradajz), mleko, jogurt, med i mleč meda.

Ove namirnice su korisne za negu i održavanje lepote lica i tela zato što:

1. Hrane organizam, a ne goje.

2. Bogate su materijama važnim za održavanje mladalačkog izgleda celog tela i kože.

3. Usporavaju pojavu starosti.

4. Mogu se korisiti za jelo i piće, kao i za pravljenje maski za negu kože lica i vrata.

Voće treba koristi pre svega za jelo i to najčešće u svežem stanju, a može se koristii i u vidu soka ili kompota. Veoma je korisno za negu kože lica u obliku maski. U svežem stanju voće sadrži najviše vitamina i drugih potrebnih materija neophodnih za lep ten kože, zato treba izbegavati njegovu preradu i minimalno ga kuvati. A da bi maska uspela voće ili povrće mora biti sveže.

Voće poseduje niz vitamina dragocenih za naš organizam, uz pomoć kojih se, hrana lakše i u potpunosti može iskoristiti. U tom pogledu naročito se ističe grožðe. U krajevima gde uspeva ljudi ga redovno jedu i doživljavaju duboku starost, a devojke su vitke i lepe. Što je veoma važno grožðe je hranljivo, ali ne goji.Preporučuju se i takozvane grožðane kure, kada se se dnevna ishrana sastoji samo od grožða, za šta ipak treba konsultovati lekara.

Voće i povrće možemo koristiti za negu lica u obliku maski: Kisele narendane sveže jabuke, koriste se za normalnu kožu. Pečene ili kuvane kisele jabuke za suvu kožu upotrebljavaju se sa bademovim uljem, a za masnu kožu sa ulupanim belancetom. Ove maske jako osvežavaju masnu kožu.

Slatka trešnja dobra je za suvu i normalnu kožu. Kisela trešnja daje koži elastičnost i steže pore na licu,a posebno je dobra za uvelu kožu. Osobe sa otvorenim porama treba da upotrebljavaju masku od kiselih trešanja sa pavlakom, a one sa otvorenim porama masku od kiselih trešanja sa kiselim mlekom. Sok od kajsija ublažava iritaciju kože izazvanu suncem. Samlevene breskve kao maska odgovaraju normalnoj koži lica.Istrugana sveža dunja je dobra kao sredstvo za skupljanje pora na koži lica, ali samo u sirovom stanju.

Višnje se upotrebljavaju za mlitavu i izboranu kožu lica sa proširenim porama.Limun se upotrebljava kao losion ili krem, a služi za beljenje kože, uklanjanje crvenila i protiv gnojnica, bubuljica i mitesera. Posebno pogoduje masnoj koži sa otvorenim porama. Za skidanje dnevne šminke uzeti sok od limuna sa slatkim mlekom. Sok od limuna sa pavlakom, kiselim mlekom ili dr. koristi se za negovanje lica i kose. Limunov sok daje kosi sjaj, čvrstinu i jača koren kose.Sok od jagoda ili malina pomešan sa raznim sredstvima dobar je,naročito ujutru, za normalnu i masnu kožu, jer je čini mekom i nežnom.Banane su bogate vitaminom B, H i C i zato podmlaðuje kožu lica.

Zreo paradajz skuplja pore na licu, a maska se stavlja u vidu tankih kolutova i dobro čisti kožu.Tikvice se sitno iseku i drže na opranom licu oko 25 minuta.Šargarepa je bogata vitaminom A i pogodna za osetljivu kožu, jer ublažava crvenilo. Nanosi se narendana na oprano lice i drži 20 minuta. Koža postaje baršunasta i nežna.Treba naglasiti da se sve vrste maski od voća ili povrća skidaju toplim nekuvanim mlekom ili čajem od kamilice. Osnovna nega tela počinje upravo od ishrane organizma.Osobama koje žele vitak stas preporučuje se da svakodnevno konzumiraju paradajz, a naročito onima kojima je potrebna dijeta. Paradajz sadrži i dosta vitamina, a posebno vitamin “A”. Osim toga u paradajzu ima gvožða, kalcijuma i mineralnih soli, a nema masti.Preporuka je da mleko treba najpre uzimati kao napitak.

Mleko je od davnina korišćeno i kao blagotvorno sredstvo za lepotu žene. Mnoge devojke svoju lepotu duguju upravo mleku jer im ono zamenjuje losion, krem i puder. Zato što materije sdržane u mleku, a naročito masnoća zadovoljavaju osnovne zahteve pre svega suve kože lica. Mišljenje je da jogurt deluje antiseptično tj. da sprečava truljenje pojedinih materija u crevima. Zato je jogurt po mišljenju naučnika pogodno sredstvo protiv – unutrašnjeg samotrovanja, odnosno truljenja belančevina u crevima.Med je oduvek cenjen kao prirodni univerzalni lek. Ali med spada u namirnice veoma bogate kalorijama, zato ga treba uzimati u malim količinama.Protiv akni – banana. Ako na koži imate akne ili neku manju povredu, trljajte to mesto unutrašnom stranom kore banane. U slučaju da odmah ne nestane ponovite trljanje više puta, kažu da pomaže. Kroz ljudski organizam u peripodu od 70 godina prođe više od 100 tona hrane i 40.000 litara tečnosti, a u stomačnoj duplji nakupi se čak 15 kilograma toksina.

Ovi otrovi mogu da prouzrokuju mnoge ozbiljne bolesti, ali i brojne neprijatnosti poput konstipacije, poremećaja metabolizma, problema sa bubrezima, jetrom i crevima. Upravo zbog toga se preporučuje redovna konzumacija lanenog semena, fantastične namirnice koja blagotvorna utiče na ljudski organizam. Laneno seme razređuje krv, sprečava nastanak ugrušaka, kamenja u bubrezima.

Izvor: ZONA SVETLOSTI
Please follow and like us:
Pin Share

Related Posts

Da li će vanzemaljci spasiti zemaljsku kuglu i sprečiti treći svetski rat?

U svetlu sve većih geopolitičkih tenzija i klimatskih promena koje prete stabilnosti našeg sveta, mnogi se pitaju da li bi neka spoljašnja sila mogla da interveniše i spase Zemlju od…

Read more

Pokrenite sopstveni posao: Put do uspešne agencije za čišćenje

San o pokretanju sopstvenog posla često može biti zastrašujući, ali i izuzetno isplativ. Osnivanje agencije za čišćenje može biti odličan izbor za one koji su spremni da ulože vreme, trud…

Read more

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You Missed

Da li će vanzemaljci spasiti zemaljsku kuglu i sprečiti treći svetski rat?

Da li će vanzemaljci spasiti zemaljsku kuglu i sprečiti treći svetski rat?

Platni Procesori za Prikupljanje Donacija

Platni Procesori za Prikupljanje Donacija

Donacije: Srcem i Delom za Bolje Sutra

Donacije: Srcem i Delom za Bolje Sutra

Deset najtraženijih digitalnih banaka

Deset najtraženijih digitalnih banaka

Virtuelne Kartice: Revolucija u Digitalnom Plaćanju Video!

Virtuelne Kartice: Revolucija u Digitalnom Plaćanju Video!

Pokrenite sopstveni posao: Put do uspešne agencije za čišćenje

Pokrenite sopstveni posao: Put do uspešne agencije za čišćenje
RSS
Follow by Email